Cornuri cu jeleu

Timp de preparare: 45 min

Portii: 10

Ingrediente (20 cornuri):

  • 35 g drojdie
  • o lingură de zahăr
  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 120 g smântână
  • 50 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • coaja de la o lămâie
  • 200g jeleuri Feleacul

Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr până când devine lichidă. 200g zahăr și zahărul vanilat se mixează cu ouăle. Aceste două compoziții, împreună cu coaja rasă de lămâie, smântâna și untul, se adaugă peste făină. Se omogenizează și se adaugă treptat laptele, în timp ce frământați. Aluatul trebuie să fie elastic și să nu se mai lipească de mâini. Se lasă o oră jumătate la dospit, până își dublează volumul. Apoi se ia câte puțin din aluat, bilă de mărimea unui ou, și se întinde cu sucitorul în formă rotundă. Se așază pe aluat jeleuri tăiate mărunt. Marginile se ung cu degetul cu puțină apă, pentru a se lipi. Se rulează, se pun pe hârtia de copt din tavă și se lasă să crească puțin, timp de 20 minute. Cornurile nu trebuie îndoite mult, deoarece se vor crăpa, iar jeleul va curge. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C, iar apoi se lasă la copt 15 minute.