Cheesecake cu rahat

Timp de preparare: 50 min

Portii: 8

Ingrediente pentru blat

- 80 g unt

- 2 linguri de miere

- 100 ml lapte

- 200 g biscuiți Feleacul sau digestivi

- 2 linguri rase de cacao

- 1 linguriță de esență de rom sau migdale

- opțional: 50 ml coniac

 

Ingrediente pentru stratul de brânză

- 250 g cremă de brânză sau brânză de vaci

- 250 g smântână 25% grăsime

- 100 g rahat Feleacul

- 1 plic gelatină

- 1 plic zahăr vanilinat

- 100 g dulceață de fructe de pădure

 

Laptele, untul și mierea se încălzesc pe foc și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă esența de rom (și opțional coniacul) și cacao. Treptat se adaugă biscuții mărunțiți, iar aceștia vor absorbi amestecul. Compoziția se toarnă și aplatizează într-o tavă de aproximativ 20x30cm, apoi se lasă la frigider 30 minute.

Între timp, se mixează crema de brânză cu smântâna și zahărul vanilinat. Se pregătește pliculețul de gelatină cu 100ml apă într-o oală mică, pe baie de aburi. Aceasta nu trebuie să fiarbă, ci doar să se dizolve. Gelatina se toarnă încet în compoziția de brânză și smântână, amestecând încontinuu. Rahatul, tăiat în cubulețe, se adaugă și se amestecă cu o lingură de lemn.

Se scoate de la frigider tava cu blatul de biscuiți și peste acesta se toarnă compoziția de brânză. După ce stă la frigider 2 ore, se poate tăia și servi cu un strat de dulceață de fructe de pădure deasupra