Chec cu halva

Timp de preparare: 60 min

Portii: 4

Ingrediente pentru blat

- 200 g făină

- 100 g zahăr

- 85 g unt

- 2 ouă

- 2 linguri de smântână grasă

- 1 pliculeț praf de copt

- 1 lingură de bicarbonat de sodiu

- 1/2 linguriță de sare

 

Ingrediente pentru topping

- 170 g halva Feleacul

- 120 g migdale mărunțite

- 60 g unt

- 1 lingură cu vârf de zahăr brun

- 1 lingură rasă de scorțișoară

 

Întâi se pregătește topping-ul: untul se topește și se lasă să fiarbă 3 minute. După ce s-a răcit, se adaugă migdalele și scorțișoara. Amestecul se împarte în două, iar în jumătate se adaugă zahărul.

Pentru blat, se amestecă untul cu zahărul, după care se adaugă cele două ouă. Peste făină se adaugă praful de copt, bicarbonatul și sarea, iar acestea se încorporează încet în amestecul de ouă, zahăr și unt.

Tava de chec se tapetează cu hârtie de copt sau se unge cu unt, după care se adaugă jumătate de aluat. Peste acesta se pune jumătatea de topping fără zahăr, împrăștiind deasupra halvaua mărunțită grosier. Se adaugă restul de aluat, iar la final se adaugă restul de topping.

Checul cu halva se coace la cuptorul încălzit la 160 grade C timp de 45 minute, după care se scoate și se lasă acoperit 20 minute.