Bile cu rahat, cacao si nuci

Timp de preparare: 30 min

Portii: 6

Ingrediente

- 300 g biscuiți de post  

- 200 ml apă

- 100 g margarină pentru prăjituri

- 100 g zahăr

- 100 g nuci mărunțite

- 100 g rahat de cacao Feleacul

- 2 linguri rase de cacao

- 1 linguriță de esență de rom

 

Într-un castron încăpător se încălzesc apa, margarina și zahărul. Se amestecă până când zahărul se dizolvă și margarina se topește, iar după aceea se oprește focul și se adaugă cele două linguri de cacao. Se încorporează treptat biscuiții mărunțiți, care vor absorbi compoziția. Se rupe un pătrat de folie alimentară și se taie în patru. În aceste pătrățele de folie se va înveli câte o lingură de compoziție, în mijlocul căreia se strecoară câte o bucățică de rahat de cacao Feleacul. Folia se strânge și se modelează în formă sferică. Se lasă la frigider, iar după ce "bombele" s-au întărit, se dau prin nuca mărunțită.